Amarna Mektupları: Antik ve Modern Mısır — Sorular ve cevaplar

Hikâyenin tamamını oku

Yaklaşık 3.500 yıl önce krallar arasındaki karmaşık ilişkileri ortaya koyan Amarna Mektupları şu anda nerede sergilenmektedir?

Seçenekler

  1. Londra'daki British Museum
  2. Paris'teki Louvre Müzesi
  3. Berlin'deki Vorderasiatisches Museum ✓
  4. Mısır'daki Kahire Müzesi

Cevap: Berlin'deki Vorderasiatisches Museum

1. sayfadan

Hangi müzenin 57 numaralı odasında Mısır firavunları ile Babil, Asur ve Hatti hükümdarları arasında değiş tokuş edilen bir dizi Amarna Mektubu bulunmaktadır?

Seçenekler

  1. British Museum ✓
  2. Metropolitan Sanat Müzesi
  3. Bergama Müzesi
  4. Mısır Müzesi

Cevap: British Museum

2. sayfadan

Kenanlı vasalların Mısır firavunundan askeri yardım için yalvarışlarını içeren Amarna Mektupları koleksiyonu hangi müzede bulunmaktadır?

Seçenekler

  1. British Museum
  2. Louvre Müzesi
  3. Vorderasiatisches Museum
  4. Kahire Müzesi ✓

Cevap: Kahire Müzesi

3. sayfadan

Mısır katipleri tarafından eğitimlerinin bir parçası olarak tekrarlanan Akad karakterleriyle hazırlanmış ne tür tabletler, Amarna Mektupları'nın yanı sıra Vorderasiatisches Museum arşivlerinde bulunmaktadır?

Seçenekler

  1. Katip alıştırmaları ✓
  2. Ticaret anlaşmaları
  3. Dini metinler
  4. Kraliyet fermanları

Cevap: Katip alıştırmaları

4. sayfadan

Akhetaten'in salonlarında, Firavun Akhenaten, taleplerden, borçlu hediyelerden ve ittifaklardan bahseden Akad yazısıyla işlenmiş bir kil tableti hangi kraldan almıştır?

Seçenekler

  1. Babil'den II. Burna-Buriash
  2. Hatti'den I. Suppiluliuma
  3. Mitanni'den Tushratta ✓
  4. Biblos'tan Rib-Hadda

Cevap: Mitanni'den Tushratta

5. sayfadan

Geniş inşaat projeleri ve diplomatik ilişkileriyle tanınan hangi firavun, genç bir prens tarafından gözlemlendiği üzere, Babil Kralı II. Burna-Buriash'a bir mektup yazmıştır?

Seçenekler

  1. III. Amenhotep ✓
  2. Akhenaten
  3. Tutankhamun
  4. II. Ramses

Cevap: III. Amenhotep

6. sayfadan

Yerel bir köylü kadın, daha sonra Amarna Mektupları olarak bilinen kil tablet önbelleğini antik Amarna harabelerinde hangi yıl keşfetmiştir?

Seçenekler

  1. 1798
  2. 1887 ✓
  3. 1822
  4. 1922

Cevap: 1887

9. sayfadan

Diplomatik müzakerelerden ve çaresiz yalvarışlardan bahseden Amarna Mektupları, Amarna kumlarında keşfedildikten sonra hangi müzede sergilenmektedir?

Seçenekler

  1. Vorderasiatisches Museum ✓
  2. Kahire Müzesi
  3. British Museum
  4. Louvre Müzesi

Cevap: Vorderasiatisches Museum

10. sayfadan