III. Ramses'e Karşı Komplo — Sorular ve cevaplar

Hikâyenin tamamını oku

III. Ramses, Medinet Habu'daki harem sarayında maiyeti arasında dururken yaklaşık olarak kaç yaşındadır?

Seçenekler

  1. Kırk civarında
  2. Ellili yaşlarının başında
  3. Altmış beşine yaklaşıyor ✓
  4. Yetmişin biraz üzerinde

Cevap: Altmış beşine yaklaşıyor

1. sayfadan

Kraliçe Tiye ve Pentawer'in komplo kurduğu özel odanın zemininde dağınık halde ne tür eşyalar olduğu anlatılıyor?

Seçenekler

  1. Papirüs tomarları ✓
  2. Kil tabletler
  3. Keten kumaşlar
  4. Altın muskalar

Cevap: Papirüs tomarları

2. sayfadan

III. Ramses, büyük salonda duruşmaya başkanlık ederken ne tür bir taç takmaktadır?

Seçenekler

  1. Beyaz Hedjet tacı
  2. Kırmızı Deshret tacı
  3. Altın Atef tacı
  4. Mavi Khepresh tacı ✓

Cevap: Mavi Khepresh tacı

3. sayfadan

III. Ramses, yargıçların müzakeresi sırasında gözle görülür şekilde hangi fiziksel rahatsızlıklardan muzdariptir?

Seçenekler

  1. Körlük ve sağırlık
  2. Bir cilt hastalığı ve öksürük
  3. Artrit ve diş apseleri ✓
  4. Kırık bir bacak ve ateş

Cevap: Artrit ve diş apseleri

4. sayfadan

Nil kenarındaki özel bahçesinde III. Ramses'in etrafında hangi doğal unsurlar bir senfoni oluşturur?

Seçenekler

  1. Kuş sesleri ve açan lotus kokusu ✓
  2. Akan su ve vızıldayan böcekler
  3. Hışırdayan sazlıklar ve vıraklayan kurbağalar
  4. Çöl rüzgarları ve uzaktan gelen davul sesleri

Cevap: Kuş sesleri ve açan lotus kokusu

6. sayfadan

BT taraması, III. Ramses'in mumyasında hangi spesifik yaralanmayı ortaya koymaktadır?

Seçenekler

  1. Göğsünde çok sayıda bıçak yarası
  2. Kırık bir kafatası
  3. Kırık bir omurga
  4. Boğazında derin bir kesik ✓

Cevap: Boğazında derin bir kesik

7. sayfadan

III. Ramses'e karşı komplo sonrası tahta kim geçer?

Seçenekler

  1. Pentawer
  2. IV. Ramses ✓
  3. Akhenaton
  4. III. Thutmose

Cevap: IV. Ramses

9. sayfadan

Zamanın kumlarına karşı dirençli duran, III. Ramses döneminden sadakat ve ihanet hikayelerini yankılayan yapı nedir?

Seçenekler

  1. Medinet Habu'daki cenaze tapınağı ✓
  2. Krallar Vadisi
  3. Giza'daki Büyük Piramit
  4. Karnak Tapınağı

Cevap: Medinet Habu'daki cenaze tapınağı

10. sayfadan