Büyük Piramit, Orijinal Kaplamasıyla — Sorular ve cevaplar

Hikâyenin tamamını oku

1303 yılında Gize'deki Büyük Piramit'in dış kaplama taşlarının yerinden oynamasına neden olan doğal olay neydi?

Seçenekler

  1. Büyük bir sel
  2. Bir volkanik patlama
  3. Şiddetli bir kum fırtınası
  4. Bir deprem ✓

Cevap: Bir deprem

1. sayfadan

Gize'deki Büyük Piramit'in beyaz kireçtaşı kaplama taşları hangi ocaktan elde edildi?

Seçenekler

  1. Tura ✓
  2. Sakkara
  3. Luksor
  4. Asvan

Cevap: Tura

2. sayfadan

Firavun Khufu, Büyük Piramit için kozmik vizyonunu ortaya koymak üzere sarayına hangi şehirde başkanlık etti?

Seçenekler

  1. Gize
  2. Memfis ✓
  3. Teb
  4. İskenderiye

Cevap: Memfis

3. sayfadan

Büyük Piramit'in tamamlanmasına yakın Gize'deki büyük tören sırasında rahipler hangi hayvanın derisini giydiler?

Seçenekler

  1. Aslan derileri
  2. Ceylan derileri
  3. Timsah derileri
  4. Leopar derileri ✓

Cevap: Leopar derileri

5. sayfadan

Büyük Piramit'in gizli odalarında işçilerin izlerini ortaya çıkaran ne tür işaretler keşfedildi?

Seçenekler

  1. Kireçtaşı bloklara boyanmış çete isimleri ✓
  2. Papirüs üzerine günlük yaşam çizimleri
  3. Lahitlere kazınmış imzalar
  4. Duvarlara oyulmuş hiyeroglif dualar

Cevap: Kireçtaşı bloklara boyanmış çete isimleri

6. sayfadan

1303 yılında Büyük Piramit'in kaplama taşlarının yerinden çıkmasına neden olan doğal afet neydi?

Seçenekler

  1. Büyük bir sel
  2. Bir volkanik patlama
  3. Bir deprem ✓
  4. Şiddetli bir kum fırtınası

Cevap: Bir deprem

7. sayfadan

19. yüzyılda hangi kaşif Büyük Piramit'in içinde gizli geçitler ve gizli odalar keşfetti?

Seçenekler

  1. Giovanni Battista Caviglia ✓
  2. Howard Carter
  3. Jean-François Champollion
  4. Flinders Petrie

Cevap: Giovanni Battista Caviglia

8. sayfadan

Büyük Piramit'in orijinal parlak kaplama taşlarının şu anki durumu nedir?

Seçenekler

  1. Kumla kaplıdırlar
  2. Hiç takılmadılar
  3. Hala tamamen sağlamdırlar
  4. Sökülüp alınmışlardır ✓

Cevap: Sökülüp alınmışlardır

9. sayfadan

Büyük Piramit'in geçmiş görünümünün açıklamasında bahsedildiği gibi, bir zamanlar üzerinde parlayan malzeme neydi?

Seçenekler

  1. Nubiya kumtaşı
  2. Bazalt kaplama
  3. Tura kireçtaşı ✓
  4. Asvan granit

Cevap: Tura kireçtaşı

10. sayfadan