En Eski Şikayet Mektubu — Sorular ve cevaplar

Hikâyenin tamamını oku

'En Eski Şikayet Mektubu'nda anlatıldığı gibi, Ur şehri hangi yılda bir ticaret ve kültürel değişim merkezi olarak gelişti?

Seçenekler

  1. MÖ 2500 civarı
  2. MÖ 1750 civarı ✓
  3. MÖ 500 civarı
  4. MÖ 1000 civarı

Cevap: MÖ 1750 civarı

1. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'na göre, Mezopotamyalı tüccarın memnuniyetsizliğine neden olan bakır sevkiyatının kökeni neydi?

Seçenekler

  1. Dilmun ✓
  2. Orta Krallık
  3. Sümer
  4. Ur

Cevap: Dilmun

2. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'na göre, şikayetleri içeren kil tabletleri taşıyan ulak nereye gidiyordu?

Seçenekler

  1. Ur
  2. Mezopotamya
  3. Sümer
  4. Dilmun ✓

Cevap: Dilmun

3. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'nda, tüccarın Ur'dan gelen şikayeti incelediği müreffeh liman kentinin adı nedir?

Seçenekler

  1. Dilmun ✓
  2. Memfis
  3. Ninova
  4. Babil

Cevap: Dilmun

4. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'nda, Ur'daki büyük tapınak salonunda katibin taktığı wesekh yakanın rengi nedir?

Seçenekler

  1. Kırmızı
  2. Mavi ✓
  3. Beyaz
  4. Yeşil

Cevap: Mavi

5. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'nda, Dilmun'un tüccarlar mahallesinde deneyimli tüccarın giydiği ince dokunmuş keten tuniğin rengi nedir?

Seçenekler

  1. Kırmızıya boyanmış ✓
  2. Yeşile boyanmış
  3. Maviye boyanmış
  4. Beyaza boyanmış

Cevap: Kırmızıya boyanmış

6. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'nda, bir katip okulunun sakin avlusunda yaşlı eğitmenin giydiği cüppenin rengi nedir?

Seçenekler

  1. Mavi
  2. Kırmızı
  3. Beyaz
  4. Yeşil ✓

Cevap: Yeşil

7. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'na göre, Dilmun'dan Ur'a giden antik deniz yolunda ticaret gemileri hangi kargoyu taşır?

Seçenekler

  1. Bakır ve yazışmalar ✓
  2. Kereste ve çanak çömlek
  3. Baharat ve mücevherler
  4. Tahıl ve tekstil ürünleri

Cevap: Bakır ve yazışmalar

8. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'nda, Ur'daki zigguratın altında rahiplerin giydiği tören cüppelerinin rengi nedir?

Seçenekler

  1. Yeşil
  2. Beyaz ✓
  3. Mavi
  4. Kırmızı

Cevap: Beyaz

9. sayfadan

'En Eski Şikayet Mektubu'nda, Ur ve Dilmun'un kil tabletleri binlerce yıl sonra nerede sergilenmektedir?

Seçenekler

  1. Bir arkeolojik sit alanı
  2. Özel bir koleksiyon
  3. Modern bir müze ✓
  4. Bir üniversite arşivi

Cevap: Modern bir müze

10. sayfadan