Mısır: Firavunlardan Modern Çağa — Sorular ve cevaplar

Hikâyenin tamamını oku

Hangi firavun Mısır'ı yeniden birleştirerek Orta Krallık döneminin başlangıcını işaret etti?

Seçenekler

  1. Akhenaton
  2. II. Ramses
  3. III. Thutmose
  4. II. Mentuhotep ✓

Cevap: II. Mentuhotep

1. sayfadan

'Sanatlar Hicvi'nde kanıtlandığı üzere, eski Mısır'da katipler için eğitim hamlesi yaklaşık olarak hangi yılda gerçekleşti?

Seçenekler

  1. MÖ 1900 ✓
  2. MÖ 1550
  3. MÖ 1200
  4. MÖ 2500

Cevap: MÖ 1900

2. sayfadan

'Sanatlar Hicvi'ne göre, eski Mısır'daki çömlekçiler kapları şekillendirmek için öncelikli olarak hangi malzemeyi kullanırlardı?

Seçenekler

  1. çöl kumu
  2. ağaç reçinesi
  3. nehir kili ✓
  4. dağ taşı

Cevap: nehir kili

3. sayfadan

'Sanatlar Hicvi'ne göre, balıkçılar Nil Nehri'nde hangi tehlikelerle karşılaşırlardı?

Seçenekler

  1. timsahlar ve güçlü akıntılar ✓
  2. hipopotamlar ve kum fırtınaları
  3. haydutlar ve vahşi hayvanlar
  4. kuraklıklar ve seller

Cevap: timsahlar ve güçlü akıntılar

4. sayfadan

'Sanatlar Hicvi'ne göre, eski Teb'deki bir berberin işinin bir özelliği neydi?

Seçenekler

  1. Diğer şehirlere kapsamlı seyahatler içeriyordu
  2. Sadece firavun için çalışmayı gerektiriyordu
  3. Bir dükkanda sabit bir işti
  4. Geçici ve gezici bir işti ✓

Cevap: Geçici ve gezici bir işti

5. sayfadan

'Sanatlar Hicvi' bağlamında bahsedildiği gibi, Mısır'ın refahı için hangi maddeler hayati önem taşıyordu ve tüccarlar tarafından taşınıyordu?

Seçenekler

  1. keten, bakır ve kereste
  2. şarap, zeytinyağı ve gümüş
  3. buhur, altın ve lapis lazuli ✓
  4. papirüs, tahıl ve çanak çömlek

Cevap: buhur, altın ve lapis lazuli

6. sayfadan

'Sanatlar Hicvi'nde anlatıldığı gibi, eski Mısır'daki dokumacılar öncelikli olarak hangi malzemeyi kumaşa dönüştürürlerdi?

Seçenekler

  1. yün
  2. ipek
  3. keten ✓
  4. pamuk

Cevap: keten

7. sayfadan

'Sanatlar Hicvi' ile ilgili açıklamada, eski Mısır'daki marangozlar tarafından kullanıldığı özellikle belirtilen alet hangisidir?

Seçenekler

  1. keser ✓
  2. testere
  3. çekiç
  4. keski

Cevap: keser

8. sayfadan

'Sanatlar Hicvi'nde anlatıldığı gibi, eski Mısır'daki taş kesiciler öncelikli olarak hangi malzemeyle çalışırlardı?

Seçenekler

  1. kumtaşı tuğlalar
  2. bazalt sütunlar
  3. granit levhalar
  4. kireçtaşı bloklar ✓

Cevap: kireçtaşı bloklar

9. sayfadan