III. Thutmose: Mısır'ın Savaşçı Firavunu — Sorular ve cevaplar

Hikâyenin tamamını oku

Metne göre III. Thutmose saltanatı sırasında on yedi tanesine neyin liderlik etti?

Seçenekler

  1. Diplomatik görevler
  2. Askeri seferler ✓
  3. İnşaat projeleri
  4. Ticaret seferleri

Cevap: Askeri seferler

1. sayfadan

III. Thutmose'nin saltanatı gerçekten başlamadan önce kim kendi başına kraliçe olarak hüküm sürdü?

Seçenekler

  1. Hatşepsut ✓
  2. Neferure
  3. Senenmut
  4. Satiah

Cevap: Hatşepsut

2. sayfadan

III. Thutmose'nin birleştirici gücün sembolü olarak anılan ilk büyük kraliyet eşi kimdi?

Seçenekler

  1. Satiah ✓
  2. Rekhmire
  3. Neferure
  4. Hatşepsut

Cevap: Satiah

3. sayfadan

III. Thutmose'nin bir imparatorluk kurma seferi için Mısır savaş makinesinin toplanması nerede devam ediyordu?

Seçenekler

  1. Teb'de
  2. Levant'ta
  3. Memfis tersanelerinin dışında ✓
  4. Karnak'ta

Cevap: Memfis tersanelerinin dışında

4. sayfadan

III. Thutmose, seferini tanımlayan Kenan'da hangi şehri kuşattı?

Seçenekler

  1. Asvan
  2. Teb
  3. Memfis
  4. Megiddo ✓

Cevap: Megiddo

5. sayfadan

Teb'deki zafer kutlaması sırasında Amun tapınağında III. Thutmose'yi kutsamalarla kim karşıladı?

Seçenekler

  1. II. Amenhotep
  2. Menkheperreseneb ✓
  3. Rekhmire
  4. Satiah

Cevap: Menkheperreseneb

6. sayfadan

III. Thutmose'nin inşaatçıları ve mimarları, Karnak'ta devasa sütunlar ve obeliskler kimin yetenekli rehberliğinde inşa ettiler?

Seçenekler

  1. II. Amenhotep
  2. Hatşepsut
  3. Menkheperreseneb ✓
  4. Rekhmire

Cevap: Menkheperreseneb

7. sayfadan

III. Thutmose'nin seferlerini kaydetmekle anılan üretken katip kimdi?

Seçenekler

  1. Rekhmire
  2. Amenhotep ✓
  3. Senenmut
  4. Menkheperreseneb

Cevap: Amenhotep

8. sayfadan

III. Thutmose'nin kozmos ve ahiret hakkındaki felsefi düşüncelerinin odak noktası ne oldu?

Seçenekler

  1. Memfis tersaneleri
  2. Asvan taş ocakları
  3. Karnak'taki tapınak kompleksi
  4. Krallar Vadisi ✓

Cevap: Krallar Vadisi

9. sayfadan

III. Thutmose'nin oğlu ve seçilmiş halefi kimdi, onunla krallığın devam eden refahını konuştuğu kişi?

Seçenekler

  1. Rekhmire
  2. Menkheperreseneb
  3. II. Amenhotep ✓
  4. Katip Amenhotep

Cevap: II. Amenhotep

10. sayfadan