II. Ramses: Mısır'ın Büyük Firavunu — Sorular ve cevaplar

Hikâyenin tamamını oku

'Büyük Ata' olarak bilinen ve altmış altı yıl hüküm süren firavun kimdi?

Seçenekler

  1. Merneptah
  2. II. Ramses ✓
  3. I. Seti
  4. Khaemwaset

Cevap: II. Ramses

1. sayfadan

II. Ramses, Hitit ordusunun tehdidini görüşmek üzere generallerini ve danışmanlarını nerede topladı?

Seçenekler

  1. Pi-Ramses'in büyük salonunda
  2. Kadeş ovalarında
  3. Teb'in geniş kabul salonunda ✓
  4. Kraliçeler Vadisi'nde

Cevap: Teb'in geniş kabul salonunda

2. sayfadan

Kadeş ovalarında II. Ramses'e karşı Hitit kuvvetlerine kim liderlik etti?

Seçenekler

  1. General II. Seti
  2. III. Hattuşili
  3. Khaemwaset
  4. II. Muvatalli ✓

Cevap: II. Muvatalli

3. sayfadan

II. Ramses'in cenaze töreni, anıtsal sütunlar ve devasa heykellerle nerede gerçekleşti?

Seçenekler

  1. Teb'deki büyük anıt mezar tapınağında ✓
  2. Kraliçeler Vadisi'nde
  3. Memphis'teki tapınağın arşivlerinde
  4. Pi-Ramses'in kraliyet sarayında

Cevap: Teb'deki büyük anıt mezar tapınağında

6. sayfadan

II. Ramses'in hangi oğlu, Mısır'ın geçmişine dair bilgi arayarak Memphis'teki tapınağın arşivlerindeki papirüs tomarlarını inceledi?

Seçenekler

  1. I. Seti
  2. III. Hattuşili
  3. Merneptah
  4. Khaemwaset ✓

Cevap: Khaemwaset

7. sayfadan

II. Ramses'in hangi oğlu, Pi-Ramses'in kraliyet sarayında tahta çıkmaya hazırlanıyordu?

Seçenekler

  1. I. Seti
  2. II. Muvatalli
  3. Merneptah ✓
  4. Khaemwaset

Cevap: Merneptah

8. sayfadan

II. Ramses'in zanaatkarları, anıtsal mirasını Mısır'ın ana kayasına oymaya nerede devam etti?

Seçenekler

  1. Pi-Ramses'in kraliyet sarayında
  2. Karnak'taki büyük tapınağın gölgesinde ✓
  3. Memphis'teki tapınağın arşivlerinde
  4. Kraliçeler Vadisi'nde

Cevap: Karnak'taki büyük tapınağın gölgesinde

9. sayfadan

Hükümdarlığının alacakaranlığında, II. Ramses başarılarını nerede düşündü?

Seçenekler

  1. Pi-Ramses'teki sarayının ihtişamında ✓
  2. Memphis'teki tapınağın arşivlerinde
  3. Teb'deki büyük anıt mezar tapınağında
  4. Karnak'taki büyük tapınağın gölgesinde

Cevap: Pi-Ramses'teki sarayının ihtişamında

10. sayfadan